جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امتیاز این مطلب:

میانگین امتیاز 5 / 5 – تعداد رای 1

شرکت تتراگلس با بیش از یک دهه تجربه در زمینه واردات بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات شیشه‌ای، به یکی از معتبرترین شرکت‌های این صنف تبدیل شده است.

دسترسی سریع

تاریخچه شیشه لمینت

در حوالی سال 1911 وی Societe Du Verre ماده Triplex را ساخت که در واقع ترکیبی از شیشه و پلاستیک بود که در راستای کاهش صدمات در تصادفات رانندگی بود البته تولید این ماده Triplex Glass از لحاظ زمانی، طولانی و سخت بود که همین موارد باعث افزایش قیمت تولید می‌شد به همین دلیل این نوع شیشه با سرعت بالا و استقبال زیاد در صنعت اتومبیل‌سازی مواجه شد. اولین استفاده عمده از شیشه‌های لمینت در جنگ جهانی اول قدرت پذیرفت. از این شیشه‌ها در ساخت چشمی ماسک ضد گاز استفاده می‌شد که هم در برابر فشار گاز، آلودگی و ضربه مقاوم بود و هم قابلیت رویت داشت. البته در سال‌های آتی شیشه‌های لمینت پیشرفت کرده و در سال 1939 کمپانی بزرگ فورد آمریکا در صنعت خودروسازی از آن استفاده کرد.

شیشه های لمینت و مواد حائز اهمیت در ارتباط با آن

در عصر حاضر با توجه به استفاده روز افزون شیشه در صنعت ساختمان و حتی صنایع دیگر، دانشمندان تلاش گسترده‌ای برای پیشرفت در این عرصه را آغاز کرده‌اند و قابلیت‌های استفاده از شیشه را هر روز بیشتر و بیشتر کرده‌اند.

در نهایت با افزایش قابلیت‌های روز افزون انواع شیشه‌ها، شاهد نسل نوینی از انواع شیشه‌ها می‌باشیم که علاوه بر در نظر گرفتن موضوع مهم و حیاتی همچون ایمنی، قابلیت‌های جدید و نوین در عرصه عایق سازی محیط پیرامون در برابر عوامل طبیعی و غیرطبیعی به مانند اصوات و آلودگی صوتی، انرژی خورشیدی و ذخیره‌سازی آن، دفع اشعه‌های مضر خورشید و جذب اشعه‌های مفید خورشید، ممانعت از ورود بخار و رطوبت، جلوگیری از نفوذ سرمای شدید و گرمای طاقت فرسا و … به ما عرضه می‌کند.

یکی از جدیدترین، پرکاربردترین و پرطرفدارترین انواع شیشه‌ها، شیشه لمینت می‌باشد که به شاخصه اصلی و خصلت بارز این نوع از شیشه‌ها، امنیت و ایمنی بالا می‌باشد. این خصلت ذاتی شیشه‌های لمینت باعث استفاده روز افزون آن در ساخت درب، پنجره، پله، دیوار، کف، پارتیشن، نرده و هندریل، سقف، شیشه‌های اتومبیل و… می‌باشد.

laminated-glass

درواقع شیشه‌های لمینت را به مانند یک ساندویچ در نظر بگیرید که محتویات داخل ساندویچ همان EVA یا PVB می‌باشد و نان ساندویچ در حکم شیشه می‌باشد. شیشه‌های لمینت حداقل دو لایه و حداکثر تا 6 الی 8 لایه تشکیل شده‌اند.

چرا شیشه لمینت تتراگلس؟

شیشه‌های چند لایه معمولا به دلیل مقاومت بالا و آسیب پذیری کمی که دارند، به عنوان شیشه ایمنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. شکستن شیشه‌های چند لایه سخت‌تر است و به همین دلیل، محافظت بیشتری در مقابل آسیب‌های احتمالی و شرایط شدید آب و هوایی برای شما به ارمغان می‌آورند.

پروسه تولید شیشه لمینت

  1. ابتدا سایزهای دقیق برداشت شده، سپس طراحی اتوکد صورت می‌پذیرد، در مرحله بعد جام شیشه را با دستگاه CNC برش داده و دور تا دور شیشه‌ها با ابزار دیاموند تخت براق می‌خورد. در مرحله بعد شیشه‌ها را داخل ماشین شستشو گذاشته و کاملا تمیز می‌کنند و سپس شیشه‌ها را به داخل کوره سکوریت انتقال داده و با توجه به ضخامت شیشه‌ها درجه کوره سکوریت را تنظیم کرده و شیشه‌ها را سکوریت می‌کنند (البته شیشه‌های خام و فلوت نیز قابلیت لمینت شدن را دارا می‌باشند ولی عرف نیست چون لمینت را بابت افزایش ضرب ایمنی و امنیتی انجام می‌دهند و شیشه غیرسکوریت این ضریب ایمنی را کاهش می‌دهد) بعد از خروج از کوره سکوریت شیشه‌ها را مجدد در ماشین شستشو گذاشته و کاملا تمیز می‌کنند.
  2. شیشه‌های برش خورده، سکوریت شده، تمیز و پاک شده را به اتاق ویژه ایزوله‌ای انتقال می‌دهیم که هیچ گونه گرد، خاک، غبار، دود و آلاینده به آنجا نفوذ نکند.
  3. قطعه اول شیشه سکوریت را وارد دستگاه می‌کنیم، در مرحله بعد لایه میانی متصل کننده شیشه‌ها را با دقت و مرتب روی شیشه قرار می‌دهیم (قبل از قرار دادن لایه میانی، آن را به سایز مورد نظر با دستگاه کاتر اتومات مخصوص برش داده و به سایز دلخواه در می‌آوریم) سپس قطعه دوم شیشه را روی لایه میانی و قطعه اول شیشه قرار می‌دهیم.
  4. لایه اول شیشه + لایه دوم اتصال دهنده + لایه سوم شیشه داخل دستگاه اتوکلاو قرار می‌دهیم و شیشه پس از طی کردن مسیری در این خط تولید، لمینت و یکپارچه می‌شود. دستگاه اتوکلاو شرکت تتراگلاس محصول باکیفیت و گرید A چین با برند الیمسپان (Olymspan) می‌باشد.

تفاوت شیشه لمینت با شیشه سکوریت و شیشه خام Laminated Glass <-> Tempered Glass <-> Float Glass

  • اولین، بزرگترین و بارزترین تفاوت مابین این 3 نوع شیشه مسئله امنیت و ایمنی می‌باشد. شیشه‌های خام یا فلوت از نظر مقوله ایمنی، نه تنها ایمنی ندارند بلکه بسیار خطرناک هم می‌باشند یعنی هیچ‌گاه به واسطه وجود یک شیشه در فضای خاصی نباید از لحاظ ایمنی به آن اطمینان داشت؛ زیرا شیشه‌های خام (به خصوص در ضخامت‌های پایین 5،4و 6 میل) بعد از شکست به مانند یک شمشیر عمل می‌کند که به سمت شما می‌آید و هیچ راه گریزی نیست. شیشه‌های سکوریت از لحاظ گرید ایمنی نسبت به شیشه‌های خام بالاتر، قویتر، محکم‌تر و با اطمینان خاطر بیشتری می‌باشد ولی شیشه‌های سکوریت هم از کناره‌ها و گوشه‌ها دارای نقاط ضعف، ضربه‌پذیری و آسیب‌پذیری می‌باشند ولی شیشه‌های لمینت دارای بالاترین گرید ایمنی می‌باشند چون حتی بعد از شکست هم در جای خود ثابت مانده و خطری را ایجاد نمی‌کنند.
  • از لحاظ شکل ظاهری قبل از شکسته شدن هم بین شیشه‌های ساده، سکوریت و لمینت تفاوت وجود دارد. شیشه‌های خام و فلوت از لحاظ ظاهری نسبت به دو نوع دیگر شفاف‌تر می‌باشد البته شیشه‌های شفاف و سکوریت از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و فقط یک کارشناس خبره و با تجربه می‌تواند به تفاوت ظاهری شیشه شفاف و سکوریت پی ببرد. اما شیشه لمینت به دلیل وجود چندین لایه شیشه و طلق از لحاظ شفافیت دارای گرید پایین‌تری می‌باشند؛ البته در حال حاضر و با پیشرفت تکنولوژی طلق‌ها، رزین و PVB های الترا کلیر (Ultra Clear) تولید و به ایران وارد شده دارای شفافیت مضاعف و چندین برابری نسبت به لایه‌های میانی قدیمی هستند که حتی وقتی میان 2 لایه شیشه قرار می‌گیرند باعث شفافیت چندین برابری شیشه نسبت به حالت خام و معمولی می‌شوند.
  • از لحاظ شکل ظاهری بعد از شکسته شدن و تغییر حالت، این 3 نوع شیشه دارای تفاوت اساسی می‌باشند. شیشه‌های خام بعد از شکست به قطعات بزرگ شکسته شده، تیز مانند به صورت خنجر درآمده‌اند. پیشنهاد می‌شود از شیشه‌های خام، بیشتر در فضای افقی به طور مثال رومیزی، صاف و کوچک استفاده شود. اما شیشه‌های سکوریت بعد از شکست به حالت پودر درمی‌آید درواقع به قطعات ریز حدود 1*1 سانتیمتر تبدیل شده و ریزش دارند اما شیشه‌های لمینت از لحاظ ظاهری بعد از شکست در جای خود باقی مانده و ریزش و پاشیدن ندارد. پس شیشه‌های خام بعد از شکست با قطعات بزرگ شکسته و تبدیل به خنجر می‌شود، شیشه‌های سکوریت بعد از شکست به مانند حبه‌های قند شده و ریزش دارند و حتی پاشیده می‌شود ولی شیشه‌های لمینت هیچ گونه حالت خنجری، ریزش، پرتاب و… ندارد و در محل خود ایستا قرار می‌گیرد.
  • بزرگترین، بارزترین نقطه قوت شیشه‌های خام و فلوت به نسبت شیشه‌های سکوریت و لمینت قابلیت برشکاری را دارا می‌باشد ولی شیشه‌های سکوریت و لمینت به علت تمپرد شدن و قرار گرفتن در کوره و انجام عملیات حرارتی قابلیت برشکاری را ندارند.
  • شیشه‌های خام قابلیت سوراخکاری و جاساز زنی را دارند ولی شیشه‌های سکوریت و لمینت قابلیت انجام عملیات جاساز زنی روی شیشه را ندارند.
  • مجددا شیشه‌های خام قابلیت ابزار زنی را دارند یعنی بعد از برش قابلیت انجام دیاموند تخت براق تراش 3/0 میل تا 4 سانت، لول براق، لول مات و … را امکانپذیر می‌باشد. حتی قابلیت تغییر ابزار دورتادور امکانپذیر است یعنی شیشه‌ای که دارای ابزار دیاموند است را می‌توان تراش زد ولی شیشه‌های سکوریت و لمینت تحت هیچ شرایطی قابلیت ابزار خوردن حتی تغییر ابزار را دارا ندارند.
ابزار زنی شیشه

یکی از موارد بسیار مهم دیگر مقوله ضربه‌پذیری و ایستایی در برابر ضربات فیزیکی می‌باشد، از لحاظ تحمل ضربه و فشار ابتدا شیشه‌‌های لمینت، سپس شیشه‌های سکوریت و درنهایت شیشه‌های خام می‌باشند یعنی دو لایه شیشه سکوریت لمینت ضربه‌پذیرتر و مقاوم‌تر نسبت به شیشه‌های سکوریت و شیشه‌های سکوریت به نسبت شیشه‌های خام مقاومتر هستند. شیشه‌های لمینت دو تا سه برابر به نسبت شیشه‌های سکوریت و شیشه‌های سکوریت چهار تا هفت برابر به نسبت شیشه‌های خام مقاومتر می‌باشند. البته عوامل مهمی از قبیل سایز، ضخامت، درجه حرارت کوره، جنس شیشه‌ها و جنس لایه مابین دو شیشه در مقاومت شیشه‌ها تاثیرگذار هستند. یکی از موارد بسیار مهم دیگر مقوله ضربه‌پذیری و ایستایی در برابر ضربات فیزیکی می‌باشد، از لحاظ تحمل ضربه و فشار ابتدا شیشه‌‌های لمینت، سپس شیشه‌های سکوریت و درنهایت شیشه‌های خام می‌باشند یعنی دو لایه شیشه سکوریت لمینت ضربه‌پذیرتر و مقاوم‌تر نسبت به شیشه‌های سکوریت و شیشه‌های سکوریت به نسبت شیشه‌های خام مقاومتر هستند. شیشه‌های لمینت دو تا سه برابر به نسبت شیشه‌های سکوریت و شیشه‌های سکوریت چهار تا هفت برابر به نسبت شیشه‌های خام مقاومتر می‌باشند. البته عوامل مهمی از قبیل سایز، ضخامت، درجه حرارت کوره، جنس شیشه‌ها و جنس لایه مابین دو شیشه در مقاومت شیشه‌ها تاثیرگذار هستند.

زمان آماده‌سازی، مسئله مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت قاعدتا شیشه‌های خام در زمان کوتاهی آماده می‌گردد. شیشه‌های سکوریت برای آماده‌سازی 2 مرحله کوره و شستشو را بیشتر در بردارد ولی شیشه‌های لمینت 2 مرحله بیشتر از سکوریت را در بردارد یعنی آماده سازی قبل از ورود به اتوکلاو و طی کردن مسیر اتوکلاو و در نهایت خروج شیشه‌های خام در شرایط مساعد کمتر از یک روز، شیشه‌های سکوریت بین 3 تا 7 روز و شیشه‌های لمینت بین 10تا 14 روز از لحاظ آماده‌سازی زمان می‌برد.

آیتم دیگری که باید در نظر دانست مقوله وزن می‌باشد. شیشه‌های خام و سکوریت در شرایط مشابه دارای وزن یکسان هستند. البته شیشه‌های سکوریت از لحاظ وزنی چند گرم سنگین‌تراند که محسوس نیست ولی شیشه‌های لمینت به علت دو لایه بودن و وجود لایه میانی (Inter Layer) مابین خود دارای وزن بیشتری نسبت به شیشه‌های خام و سکوریت را دارند.

از لحاظ حجم و میزان فضایی که اشغال می‌کنند هر سه نوع تقریبا یکسان هستند (البته باز هم متذکر می‌شویم که شرایط یکسان و مشابه باشد از لحاظ ضخامت، نوع شیشه، جنس شیشه، سایز در شرایط یکسان باشند). شیشه‌های خام و سکوریت از لحاظ حجم یکسان هستند ولی شیشه‌های لمینت با توجه به دو لایه بودن و وجود لایه میانی فی مابین کمی بزرگتر می‌باشند.

در این راستا می‌توان به عوامل دیگری از لحاظ جابه‌جایی، نصب و… اشاره کرد که وقت بیشتری را به آن اختصاص نمی‌دهیم فقط اشاره‌ای کوتاه می‌کنیم. برفرض شیشه‌های خام به دلیل ایمنی پایینی که دارد، در جابه‌جایی باید دقت زیادی به خرج داد و به اصطلاح فرد مورد نظر باید ادبیات برخورد با شیشه را بداند در غیر این صورت بسیار خطرناک می‌باشد این نکته در هنگام نصب و استفاده هم حائز اهمیت می‌باشد. شرکت تتراگلس با فعالیت مستمر بیش از یک دهه ارائه دهنده هر سه نوع شیشه‌های خام، سکوریت و لمینت می‌باشد و با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات ایتالیایی صنعت شیشه بالاترین، بهترین و سریع‌ترین خدمات را به شما دوستان عزیز ارائه می‌دهد. در عین حال بازدید از کارخانه و خط تولید برای عموم مردم عزیز آزاد می‌باشد.

شیشه‌های لمینت رنگی و دکوراتیو

 

شیشه‌های لمینت رنگی به دو صورت ارائه می‌گردد:

  • شیشه‌های رنگی لمینت پشت رنگ دار
  • شیشه‌های رنگی لمینت ترنزپرنت

شیشه‌های رنگی لمینت پشت رنگ دار

این دسته از شیشه‌های لمینت به مانند شیشه‌های رنگی دیوارپوش دارای ۳ نوع لاکوبل (براق)، متلوگس (مات) و متلاک (متالیک) می‌باشد. نحوه اتصال این شیشه‌ها در اکثر موارد با PVB است. لایه پشت و جلوی شیشه می‌تواند از هر نوع شیشه رنگی پشت رنگدار باشد. از این نوع شیشه‌ها در صنعت ساختمان و دکوراسیون بیشتر استفاده می‌گردد. این شیشه‌ها علاوه بر مقوله زیبایی دارای استحکام و ایمنی بالا هستند.

شیشه‌های لمینت پشت رنگ دار شرکت تتراگلس دارای کیفیت بسیار بالا و دارای گارانتی سه ساله کتبی می‌باشد. شرکت تتراگلس با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات برش شیشه، ابزار زنی، سکوریت، جاساز زنی، حکاکی و… ساخت کشور ایتالیا بهترین کیفیت ممکن با حداقل زمان آماده‌سازی و تولید را با تیم مجرب نصب به شما دوستان عزیز ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است که شاخصه اصلی این دسته از شیشه‌های لمینت رنگی عدم عبور نور و عدم امکان رویت فضای پشت شیشه‌ها می‌باشد این شیشه‌ها به نوعی عایق صوتی و حرارتی با امنیت بالا هستند. درواقع این شیشه‌ها از دو لایه شیشه رنگی پشت رنگدار و یک لایه اتصال دهنده تشکیل شده است.

شیشه‌های رنگی لمینت ترنزپرنت

شیشه‌های رنگی لمینت ترنزپرنت معمولا از دو لایه شیشه شفاف و طلق‌های PVB رنگی تشکیل می‌شود. این دسته از شیشه‌ها در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیشه‌های رنگی لمینت علاوه بر مقوله زیبایی، دارای استحکام زیاد می‌باشد و حتی بعد از شکست ریزش نخواهد داشت. این شیشه‌ها به عنوان عایق صوتی و حرارتی نیز می‌باشند و حتی قابلیت استفاده در نمای ساختمان، پارتیشن، درب، پنجره و… را دارند.

شیشه‌های رنگی لمینت ترنزپرنت تتراگلس با کیفیت بسیار بالا به صورت التراکلیر می‌باشد و به صورت شفاف رنگی هستند، شرکت تتراگلس قابلیت تولید انواع شیشه رنگی لمینت با سایزهای بزرگ و کوچک را دارد. شرکت تتراگلس شیشه‌های رنگی لمینت خود را به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از قبیل عمان و قطر و به کشور گرجستان صادر می‌کند و دارای گرید A در این حوزه می‌باشد.

انواع شیشه لمینت

شیشه لمینت درواقع مدلی از شیشه است که دارای امنیت و ایمنی بالایی است. درواقع شیشه‌های لمینت حداقل از دو لایه و حداکثر تا شش لایه قابلیت تولید دارد. سه نوع شیشه لمینت پر استفاده در بازار موجود است که در اولین مدل از طلق EVA، در دومین مدل از طلق PVB و در سومین مدل از طلق Sentry Glass (SGP) استفاده می‌کردند.

لمینت با طلق EVA

EVA مخفف کلمه Ethylen Vinyl Acetate می‌باشد. به معنی اتیلن وینیل استات که از ترکیب کوپلیمر اتیلن و وینیل استات تهیه می‌گردد. این ماده پلیمری از نظر انعطاف‌پذیری به مانند مواد الاستومر (Elastomer) است ولی از لحاظ قابلیت فناوری شبیه مواد ترموپلاستیک می‌باشد. افزایش طول آن در حداکثر تنش، 75٪ و نقطه ذوب آن 96 درجه سانتی‌گراد می‌باشد و حدود سه برابر انعطاف‌پذیرتر از پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE) است.

طلق EVA به صورت شفاف، فوق شفاف، سفید و انواع رنگ‌های دیگر با ضخامت حدودی 38 میکرومتر می‌باشد. طلق EVA دارای پلاستیک نمی‌باشد و در اکثر موارد به صورت رولی بسته‌بندی می‌شود.

یکی از کاربردهای اصلی استفاده از طلق EVA، مابین دو شیشه است البته در صنعت پلاستیک هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. طلق‌های EVA با دستگاهی شبیه گرمکن مواد خوراکی که دارای 3 تا 6 طبقه می‌باشد که داخل هر طبقه کیسه‌های وکیوم سیلیکونی کوچک موجود است، قرار گرفته و وکیوم می‌شود. همزمان دستگاه گرما تولید می‌کند تا EVA را نرم، شل و چسبندگی بین شیشه‌ها ایجاد می‌کند و پس از زمان معین و خنک شدن شیشه‌ها خارج می‌شود.

مزایای استفاده از طلق EVA

  • طلق‌های EVA وقتی مابین دو شیشه قرار می‌گیرند دارای مقاومت کششی و انعطاف‌پذیری مابین دو شیشه هستند.
  • با استفاده از طلق‌های EVA شفافیت شیشه بیشتر از حالت عادی می‌شود.
  • این دسته از طلق‌ها با قرار گرفتن مابین دو شیشه باعث افزایش چسبندگی آنها به هم می‌شود.
  • این دسته از طلق‌ها به صورت آنتی یووی (Anti UV) هستند. درواقع کلمه UV در انگلیسی مخفف کلمه Ultra Violet است که به معنی تابش فرابنفشی است. این طلق از عبور و تابش اشعه فرابنفش ممانعت می‌کند و درواقع دارای گرید UV Protection یعنی مقاومت و محافظت در برابر اشعه فرابنفش است.
  • این طلق دارای خاصیت ضد آب (water resistant) است و در مقابل عبور آب مقاوم و نفوذناپذیر می‌باشد.
  • از مزیت دیگر آن می‌توان به مقاومت آن در مقابل دما و تلورانس هوا اشاره کرد یعنی هم در دمای بالا و هم در دمای پایین مقاوم است. معمولا مابین مثبت 70 درجه سانتی‌گراد تا منفی 50 درجه سانتی‌گراد مقاومت دارد.
  • به دلیل افزایش وزن و دولایه شدن شیشه با طلق‌های EVA، باعث افزایش مقاومت در برابر باد حتی بادهای شدید (با زیرسازی مناسب) می‌باشد.
  • این طلق علاوه بر خاصیت ضد آب و عدم نفوذپذیری آب (Water Resistant) دارای عدم نفوذپذیری رطوبت نیز می‌باشد یعنی Water Proof نیز می‌باشد.

استفاده روز افزون از طلق EVA

با پیشرفت روزافزون معماری و علم دکوراسیون، نیاز روزافزون به شیشه و مشتقات آن بیشتر و بیشتر می‌شود که به تناسب آن درخواست و نیاز به استفاده از شیشه‌های لمینت گسترده‌تر شده است و با توجه به نیاز امروزه بازار استفاده از شیشه‌های لمینت فقط در راستای ایمنی و افزایش مقاومت نمی‌باشد؛ بلکه امروزه روی این دسته از شیشه‌ها، طرح‌ها و خدمات گوناگونی در راستای دکوراتیو شدن آن انجام می‌شود.

یکی از انواع طلق‌های لمینت که مورد استفاده قرار می‌گیرد طلق PVB است؛ این طلق بسیار گران و پر هزینه بوده و علاوه بر هزینه بالا بسیار حساس است یعنی در هنگام حمل و جابه‌جایی، انبار کردن و پروسه تولید نیاز به اتاق کاملا تمیز و ایزوله دارند. همینطور در پروسه تولید و قرار گرفتن مابین دو لایه شیشه باید دما و رطوبت حساب شده و تحت کنترل کامل باشد. ضمنا اگر شرایط محیطی استاندارد و درست نباشد شیشه لمینت تولید شده با PVB دارای کیفیت مناسب نیست و مورد پسند مشتری قرار نمی‌گیرد. در ضمن خط تولید بسیار طولانی و بزرگ که فضای زیادی را اشغال می‌کند و بسیار پر هزینه نیز می‌باشد. نکته حائز اهمیت این موضوع اینجاست که در پایان روند تولید، به فرآیند اتوکلاو نیازمند می‌باشد (اتوکلاو دستگاهی نسبتا بزرگ برای انجام پروسه یکپارچه‌سازی شیشه لمینت با PVB است).

راه‌اندازی خط تولید شیشه‌های لمینت با طلق PVB بسیار پرهزینه است که درواقع خروجی و محصول تولید شده نیز دارای هزینه بالا و زمانبر می‌باشد. به همین منظور و در راستای کاهش هزینه تولید و در نتیجه کاهش قیمت محصول ارائه شده از طلق‌های EVA استفاده می‌گردد. تنها مزیت استفاده از شیشه‌های لمینت با طلق PVB، قابلیت تولید شیشه با سایز بزرگ و حتی جام ویژه (جامبو) با این سیستم است.

محاسن کاربرد لمینت با طلق EVA

  • طلق یا فیلم EVA فاقد هرگونه مواد پلاستیکی است.
  • راه‌اندازی خط تولید شیشه لمینت با فیلم EVA با هزینه پایین امکانپذیر است.
  • در پروسه تولید به دستگاه اتوکلاو، پرس کاری، وکیوم به سبک رینگی و وکیوم به سبک کیسه‌ای مورد نیاز نمی‌باشد.
  • دستگاه تولید شیشه لمینت با طلق EVA حجم و فضای کمی را به خود اختصاص می‌دهد.
  • هزینه طلق EVA پایین می‌باشد.
  • قیمت تمام شده کل پروسه تولید شیشه لمینت با طلق EVA مقرون به صرفه است.
  • انباشت، جابه‌جایی و پروسه تولید فیلم‌های EVA به محیط ایزوله، کاملا تمیز با دمای کاملا کنترل شده و درصد رطوبت خاصی نیازمند نمی‌باشد.
  • فیلم‌های EVA به صورت رول می‌باشد و در صورت استفاده و باقی ماندن بخشی از رول، به راحتی و با قرار دادن آن درون یک بسته، قابلیت استفاده در دفعات بعدی را داراست.
  • تولید پلاستیک طلقی میسر و بسیار ساده است.
  • فیلم‌های EVA دارای تنوع رنگی، تنوع طرح و حتی به صورت شفاف، نیمه مات و تمام مات می‌باشد.
  • در پروسه تولید شیشه‌های لمینت با طلق EVA می‌توان از مواد گوناگونی به مانند کاغذهای رنگی و دکوراتیو، کاغذ دیواری، پارچه‌های ساده و ابریشمی، چوب‌های ورقه‌ای نازک و… استفاده کرد که ظاهری زیبا به کار می‌دهد و در عین حال با طلق‌های EVA همگن و سازگار می‌باشد.
  • طلق‌های EVA را می‌توان به صورت اورجینال رنگی و یا حتی با طراحی و چاپ طرح خاص و مورد نظر روی آن جنبه دکوراتیو بودن آن را بیشتر کرد.

نقاط ضعف و کاستی‌های شیشه‌های لمینت با طلق EVA نسبت به سایر روش‌ها و تفاوت آن با سیستم لمینت با طلق PVB

  • شیشه‌های لمینت با سیستم EVA بیشتر جنبه دکوراتیو دارد و در محیط Indoor استفاده می‌گردد تا محیط Outdoor، مگر با رعایت اصول و موازین خاص. درواقع جنبه زیبایی این سیستم بر جنبه ایمنی آن برتری دارد. در جایی که به زیبایی اهمیت داده می‌شود از شیشه‌هایی با طلق EVA استفاده می‌شود ولی اگر جنبه ایمنی و امنیتی مورد نظر باشد از شیشه‌های لمینت با سیستم فیلم PVB استفاده می‌گردد. به طور مثال شیشه‌های لمینت صرافی، بانک، ارگان‌های وابسته به بانک، ساختمان سهام و… باید از نوع PVB باشد. شایان ذکر است شیشه‌های لمینت EVA و PVB از لحاظ ظاهر حدودا 80٪ به هم شبیه می‌باشند و تنها یک کارشناس خبره و با تجربه به تفاوت آنها پی می‌برد.
  • یکی دیگر از معایب فیلم‌های EVA نداشتن خاصیت الاستیسیته بالا و دارا نبودن خاصیت کشسانی استاندارد و مورد نظر برای رد کردن گرید ایمن‌سازی شیشه برای تولید شیشه‌های ضدگلوله است و درواقع توانایی جلوگیری عبور گلوله را از شیشه را ندارد که متاسفانه در کشور عزیز ما برخی از دوستان به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، هزینه پایین‌تر و زمان کوتاه‌تر، از شیشه‌های لمینت EVA به جای شیشه‌های لمینت PVB در شیشه‌های ضد گلوله استفاده می‌کنند. در صورتی که به هیچ وجه کار اصولی و درستی نیست و دارای خطرات بسیار زیادی است.
  • شیشه‌های لمینت EVA برخلاف شیشه‌های لمینت PVB دارای قابلیت آنتی یووی (Anti UV) نمی‌باشد و درواقع اشعه‌های مضر خورشید را عبور می‌دهد. پس به طور کلی استفاده از شیشه‌های لمینت EVA در محیط بیرونی درست نیست به طور مثال نباید از این نوع شیشه لمینت برای نرده شیشه‌ای Outdoor، درب و پنجره بیرونی، سقف و کف شیشه‌ای و… استفاده کرد.
  • از موارد اساسی نقاط ضعف لمینت با سیستم EVA، عدم به کارگیری این سیستم در قطعات بزرگ و شیشه‌های بزرگ جام و جام ویژه می‌باشد. در صورتی که در سیستم PVB محدودیت در سایز و اندازه نداریم و قابلیت تولید در سایزهای بزرگ در سیستم EBAامکانپذیر نیست.
  • در سیستم لمینت با EVA برای افزایش مقاومت شیشه امکان اضافه کردن لایه‌های شیشه وجود ندارد در صورتی که در سیستم PVB قابلیت لایه‌سازی و چندین لایه کردن شیشه بابت افزایش مقاومت شیشه امکانپذیر است.
  • یکی از تفاوت‌های عمده دیگر شیشه‌های لمینت EVA با PVB در این موضوع نهفته است که طلق EVA به علت دارا نبودن خاصیت الاستیسیته بالا و عدم ایجاد حالت کشسان استاندارد، فقط جنبه دکوراتیو دارد در صورتی که شیشه‌های لمینت PVB دارای حالت کشسان استاندارد و به تناسب مقاومت مناسب می‌باشند درواقع تفاوت طلق‌های PVB با طلق‌های EVA و حتی رزین‌های مایع، حالت کشسان مناسب و دارا بودن الاستیسیته استاندارد و برگشت به حالت ایستایی با سرعت بالا و دارا بودن استقامت بالا می‌باشد.

لمینت با طلق PVB

PVB مخفف کلمه Poly Vinyl Butyral می‌باشد درواقع شیشه‌های لمینت مدلی از انواع شیشه‌های ایمنی است که از دو یا چندین قطعه شیشه به همراه طلق PVB (پلی وینیل بوتیرال) که یک پروسه تلفیقی فشار و حرارت را طی کرده به وجود می‌آید. طلق‌های PVB دارای سه نوع ضخامت استاندارد و بین‌المللی می‌باشند که هر کدام از این سه نوع ضخامت دارای سطح امنیتی مشخصی می‌باشد و هر کدام کاربرد خاصی دارد و با توجه به افزایش ضخامت، قاعدتا میزان ایمنی و ایستایی افزایش می‌یابد. این سه سایز عبارتند از 0.38 mm معادل 38 میکرون، 0.76 mm یعنی 76 میکرون و در نهایت 1.52mm معادل 152 میکرون که ضخیم‌ترین و مقاوم‌ترین نوع PVB است.

شرکت تتراگلس با کارشناسان مجرب و تحصیل کرده میزان ضخامت شیشه و تعداد لایه‌های لمینت مورد نیاز را کارشناسی و در قالب طراحی به شما ارائه می‌دهند.

حال اگر بخواهیم بیشتر به مواد تشکیل‌دهنده طلق PVB اشاره کنیم باید خدمتتان عرض کنیم که پلی وینیل بوتیرال یک نوع رزین است که در مواردی که نیاز به چسبندگی قوی، روشنایی، شفافیت نور، وکیوم کردن و چسباندن چندین سطح روی همدیگر، ایستایی، مقاومت، استحکام و حتی انعطاف‌پذیری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این ماده ترکیبی از الکل پلی وینیل (poly Vinyl Alcohol) که با بوتیرالدهید (Butyraldehyde) که یک ترکیب شیمیایی با فرمول C4H8O واکنش نشان داده و بدست می‌آید. مهمترین استفاده از این ماده ترکیبی در شیشه‌های امنیتی و ایمنی لمینت شده در صنعت خودروسازی است. البته این ترکیب تحت عناوین مختلف تجاری از قبیل KB PVB، Saflex، Glass Novations، Butacite، Uninlite،S-Lec ،Trosifol ، EverLam و… ارائه می‌گردد.

لمینت Sentry glass (SGP)

با توضیحات جامع و کاملی که درباره شیشه‌های لمینت EVA و شیشه‌های لمینت PVB داده شد اطلاعات کافی در اینباره به دست آوردیم درواقع شیشه‌های لمینت سنتری گلس نوعی از شیشه‌های لمینت PVB است که البته محاسن بیشتری نسبت به انواع دیگر شیشه‌های لمینت را داراست که متعاقبا هزینه بالاتری دارد و کمتر در دسترس است.

کلمه sentry (سنتری) در انگلیسی به معنی نگهبان، پاسدار، مراقبت مافوق، دوام بالا، آسیب‌ناپذیری و مواردی از این دسته است، همانطور که می‌دانیم Glass(گلس) کلمه انگلیسی که به معنی شیشه است پس معنی تحت الفظی کلمه Sentry Glass (سنتری گلس) به معنی شیشه‌ای با دوام فوق‌العاده بالا می‌باشد.

وظایف شیشه لمینت سنتری گلس

از عمده‌ترین وظایف شیشه لمینت سنتری گلس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش شفافیت و وضوح شیشه
  • مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه و حرارت
  • مقاومت در برابر اشعه‌های مضر خورشید
  • مقاومت بالا در برابر سرمای شدید
  • جلوگیری از تغییر ظاهر شیشه در برابر خورشید و حرارت بالا
  • جلوگیری از تغییر ظاهر شیشه در برابر سرمای شدید

عمده‌ترین تفاوت شیشه لمینت سنتری گلس با شیشه لمینت PVB

نکته حائز اهمیت که افراد را وادار به استفاده از انواع شیشه می‌کند سه آیتم بسیار اساسی و عمده است:

  • مقاومت: طلق سنتری گلس نسبت به طلق پی وی بی دارای مقاومت 5 برابر است
  • سختی: طلق سنتری گلس نسبت به طلق پی وی بی دارای سختی 100 برابر است.
  • شفافیت: طلق سنتری گلس نسبت به طلق پی وی بی دارای شفافیت و وضوح 2 برابر است.
شیشه سکوریت
شیشه لمینت
شیشه لمینت سنتری گلس

مزایا و معایب طلق سنتری گلس

مزایا:

  • همانطور که پیشتر اشاره کردیم شیشه‌های لمینت PVB دارای بالاترین سطح ایمنی و امنیتی بوده‌اند حال با در نظر گرفتن این معیار شیشه‌های لمینت Sentry Glass که عمر کوتاهی از تولید آن نمی‌گذرد از لحاظ مقاومت 5 برابر و از لحاظ سختی 100 برابر شیشه‌های لمینت PVB مقاومت و سختی بالاتری دارد. پس با ورود شیشه لمینت سنتری گلس معادلات تجارت و کارخانه‌داران تولیدکننده شیشه به هم می‌خورد و قطعا با گذشت زمان و پیشرفت علم در این عرصه، استفاده روز افزون از این نوع خاص شیشه‌ها بیشتر و بیشتر خواهد شد.
  • طلق سنتری گلس درواقع دارای خاصیت Anti UV (آنتی یووی) کامل می‌باشد و بالغ بر 99.8٪ از اشعه‌های مضر آفتاب از قبیل اشعه ماوراء بنفش (Ultra Violet) را کنترل و دفع می‌کند که درواقع به عنوان یک عینک آفتابی غیرمحسوس برای همه عمل می‌کند. این قابلیت استفاده گسترده و روز افزون این متریال را در صنعت درب و پنجره‌های شیشه‌ای به خصوص در برج‌های بزرگ و پنت هاوس‌ها (penthouse) را بیشتر ‌و بیشتر می‌کند.
  • این نوع به خصوص طلق، دارای محدودیت بسیار کمتری از لحاظ ابعاد و ضخامت است. پس قابلیت استفاده برای شیشه‌های بزرگ به خصوص شیشه‌هایی با ابعاد خاص و جام ویژه (jumbo) را دارد. وجود این قابلیت باعث استفاده هر چه بیشتری در نمای کرتین وال (Curtain Wall)، شیشه‌های بزرگ نمایشگاه‌های اتومبیل، فروشگاه‌های تجاری، استخرهای بزرگ، فرودگاه‌های شیشه‌ای و … می‌شود.
    درواقع تلورانس ضخامت این طلق از سایز 1.52 میل تا 2.28 میل و ابعاد 350 میلی‌متر در 100 میلی‌متر تا 2600 میلی‌متر در 4500 میلی‌متر را دارا می‌باشد.
  • شفافیت، وضوح و کنتراست بالای این طلق زمانی که مابین دو شیشه قرار می‌گیرد، اکثر فروشگاه‌های تجاری برند، جواهر فروشی، طلافروشی، صرافی، نمایشگاه‌های اتومبیل، بوتیک‌ها و… را ترغیب به استفاده از این نوع شیشه لمینت که هم مقاوم و هم شفاف و زیباست را بیشتر و بیشتر می‌کند.

معایب:

  • با توجه به عمر کوتاهی که از تولید این محصول نسبت به محصولات مشابه می‌گذرد هنوز جای پیشرفت و آزمون-خطای بیشتر را دارا خواهد بود و قاعدتا در آینده خدمات و انواع بیشتری از این نوع محصول را مشاهده خواهیم کرد که نسبت به مدل‌های قدیمی دارای برتری‌های محسوس خواهد بود.
  • با توجه به جدید و نوین بودن شیشه‌های لمینت سنتری گلس، کارخانه‌داران هنوز خط تولید آن در ایران را راه اندازی نکردند و این محصول به صورت وارداتی است که قاعدتا دارای تنوع کم و دسترسی کمتر می‌باشد و در عین حال برخی از کارخانه‌داران عزیز، با توجه به جدید بودن محصول، ریسک تولید آن را نمی‌پذیرند و سرمایه خود را در بخش‌های زود بازده‌تری به کار می‌برند.
  • هزینه بالا نسبت به طلق‌های PVB، استفاده از این نوع طلق را کمی مشکل کرده است. از این نوع خاص شیشه‌های لمینت، فقط در پروژه‌های بسیار لوکس استفاده می‌گردد که سازنده با فروش ملک با قیمت بسیار بالا، هزینه آن را جبران می‌کند.
  • تحریم کشور عزیزمان باعث شده که کمتر تاجری ترغیب به واردات این محصول به ایران شود، مشکلات و موانع خارجی پیش رو، کمتر وارد کننده‌ای را به فکر واردات این نوع طلق به کشور می‌کند و در این حال نبود برخی مواد اولیه در کشور عزیزمان تولید طلق سنتری گلس را ناممکن کرده است.

موارد استفاده از شیشه های لمینت سنتری گلس(Sentry Glass Laminate)

  • زایا و محاسن اشاره شده از شیشه‌های لمینت سنتری گلس هر سازنده و آرشیتکت لوکس‌ساز و انبوه‌سازی را ترغیب به استفاده از این نوع شیشه می‌کند.
    مقاومت بالا، سختی زیاد، ابعاد بزرگ، شفافیت بالا، زیبایی و… باعث افزایش استفاده روز افزون از این متریال شده است. نمای کرتین وال(curtain wall): یکی از موارد اصلی استفاده از آن در پاساژهای اداری-تجاری لوکس می‌باشد که با توجه به علم نوین معماری اکثریت نماهای ساختمان‌های اداری-تجاری بزرگ و لوکس، کرتین وال(curtain wall) است. درواقع در این نوع بخصوص از ساختمان‌ها شیشه‌های لمینت سنتری گلس در حکم دیواره بیرونی ساختمان هستند که بصورت ترکیبی با پروفیل‌های آلومینیوم در ابعاد بزرگ، دیدی وسیع و گسترده به افرادی که در ساختمان ساکن هستند را ارائه می‌دهند.
  • امنیت بالا و شفافیت زیاد در این نوع شیشه‌های لمینت سنتری گلس، جواهر فروشی، طلافروشی‌ها، صرافی‌ها، بوتیک‌داران لوکس، آنتیک فروشی (Antique)، فروشگاه‌های برند و… ترغیب به استفاده از این نوع شیشه لمینت می‌کند؛ چون پکیجی از نیازهای آنها را مرتفع می‌سازد که غالبا هم در قسمت ویترین از آن استفاده می‌شود. پس بعد از استفاده از تماس‌های کرتین وال در ساختمان‌ها و برج‌های تجاری-اداری در فروشگاه‌های لوکس نیز استفاده گسترده می‌شود.
  • مورد دیگر استفاده از شیشه‌های لمینت سنتری گلس در ساخت استخرهای شیشه‌ای بالاخص دیواره و کف استخرهای معلق در برج‌ها و ساختمان‌های بزرگ می‌باشد البته به عنوان حفاظ دور تا دور استخرهای بزرگ که در روف گاردن (Roof Garden) ساخته می‌شود هم کاربرد دارد.
  • از دیگر موارد استفاده از این نوع شیشه لمینت در نماهای اسپایدری (spider) است که معمولا در فروشگاه‌های لوکس به عنوان دیواره و ویترین آن به انضمام یراق‌آلات اسپایدری استنلس استیل 304 (مانند چنگک عمل می‌کند و شیشه‌ها را به ستون‌های استیل و فلزی اتصال می‌دهد) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • یکی دیگر از موارد استفاده از شیشه‌های لمینت سنتری گلس در مواردی است که ساختمان در معرض باد، طوفان، بارندگی شدید، باران و برف، نور خورشید شدید و… قرار دارد. به طور مثال ایستگاههای هواشناسی در کوهستان و کویر که در معرض سرما و گرمای شدید و ریزش شدید باران و برف و تابش شدید آفتاب و نور مواجه هستند.
  • از این نوع شیشه‌های لمینت می‌توان در جان پناه شیشه‌ای و نرده‌های شیشه‌ای استفاده کرد و به عنوان یک حفاظ امن و ایمن که هیچگونه تاثیری در کاهش دید شما ندارد بلکه وضوح تصویر و ویو (view) شما را بهتر و بیشتر می‌کند و همین طور مورد تاییدیه کامل آتش نشانی برای تاییدیه و پایان کار ساختمان می‌باشد.
  • کف شیشه‌ای و سقف شیشه‌ای که امروزه کاربرد بسیاری در معماری نوین و مدرن را دارد شیشه‌های مورد استفاده در کف و سقف شیشه‌ای در ساختمان، ویلاهای مسکونی، روف گاردن (Roof Garden) و… غالبا از این نوع می‌باشد. سایبان‌های شیشه‌ای که امروزه بسیار باب شده است این نوع شیشه می‌باشد.
  • دوردوشی‌های شیشه‌ای حمام بالاخص مواردی که در فضای آزاد (Outdoor) است برای افرایش مقاومت در برابر ضربه، حرارت و رطوبت از شیشه‌های لمینت سنتری گلس استفاده می‌شود.
  • سازه‌های معلق و ثابت شیشه‌ای با امکان تردد نیز برای ایمنی و استحکام از شیشه‌های لمینت سنتری گلس استفاده می‌کند. بطور مثال در پل‌های معلق و ثابت در کوهستان‌ها برای جلب توریست، کف و دیواره پل‌های خود را با شیشه‌های لمینت سنتری گلس می‌سازند.
  • پارتیشن‌های شیشه‌ای با ضرایب امنیتی بالا، آلاچیق‌های شیشه‌ای، درب‌های امنیتی شیشه‌ای بزرگ، درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک، ریلی و لولایی نیز از شیشه‌های لمینت سنتری گلس استفاده می‌کنند.

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

میانگین امتیاز 5 / 5 – تعداد رای 1
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

تماس با ما